Той свиреше класически рок и рокендрол, продаде над 80 милиона

...
 Той свиреше класически рок и рокендрол, продаде над 80 милиона
Коментари Харесай

Много тъжна вест! Току що съобщиха, че е починал любимият музикант, чиито клипове всички гледахме по MTV! Отиде си големият

 

Той свиреше типичен рок и рокендрол, продаде над 80 милиона албума и през 2002г. бе признат в Залата на славата на рокендрола.



 

Трикратен притежател на " Грами ", той Том Пети имаше няколко огромни шлагера като I Won’t Back Down, Free Fallin, Runnin’ Down a Dream и American Girl.



Основателят на американската рок група Tom Petty and the Heartbreakers Том Пети е умрял на 66-годишна възраст в град Малибу, щата Калифорния, оповестява TMZ и Блиц. Според информацията на изданието, Пети е бил открит в безсъзнание в своя дом. Лекарите са съобщили, че сърцето му е спряло.



Музикантът бил включен към животоподдържаща система, само че малко по-късно той е умрял. Том Пети се изявяваше дълги години като музикант, артист и композитор, а също по този начин има и продуцентска активност. Tom Petty and the Heartbreakers е  рок-група от Гейнсвил (Флорида). Тя бе образувана от Том Пети, Майк Кембъл, Бенмонт Тенч, Рон Блеръм и Стен Линч през 1976 година Бандата си е сътрудничила с такива изтъкнати и именити музиканти като фасул Дилън, Джони Кеш, Джеф Лин и Стиви Никс.  



Том Пети става прочут и с присъединяване си в супергрупата Traveling Wilburys, учредена в края на 80-те години. В нея той свири с Джордж Харисън, Боб Дилън, Рой Орбисън и Джеф Лин.

 

 

Неотдавна той сподели пред сп. " Ролингстоун ": " Вече сме на повече от 65 години. Имам внучка и бих желал да съм с нея, колкото може по-често. Не желая да прекарам живота си в турнета. Това ще ме откъсне за 4 месеца. Когато мислиш за толкоз малко дете, това е доста време. "

Важно! Това дълго време никой не ни го е казвал, а е толкоз значимо! Никога не носете облекла, които са били..

Влез и виж!



Влез в този момент в най-бързорастящата група в България. Присъедини всички свои другари във "Фейсбук " -

ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко свободно!

https://www.facebook.com/groups/157731821468957/



Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР